Meille tulee kaksoset!

Iloisia uutisia: perheemme kasvaa toukokuussa identtisillä kaksostytöillä 🥰 Raskaus on luonnollisesti vaikuttanut treeneihin ja loppuvuotta kohden tilastot lähtivätkin tasaiseen laskuun niin tehojen kuin treeniaikojen suhteen. Tulen erillisissä postauksissa kertomaan raskauden aikaisesta liikunnasta ja ravinnosta. Varsinkin tavoitteellisesta liikunnasta raskauden aikana on hyvin vähän tietoa saatavilla ja haluankin jakaa omia kokemuksiani ja keräämääni tietoa mikäli joku siellä ruudun toisella puolella miettii samoja asioita.

Sitten vähän itse raskaudesta ja sen etenemisestä tähän asti. Tätä postausta kirjoittaessani olen 22. raskausviikolla (21+0). Tein positiivisen raskaustestin 2 päivää kuukautisten poisjäännin jälkeen (rv4). Tämä tuli vähän yllätyksenä, koska olin viikko sitten tehnyt raskaustestin, joka näytti negatiivista. Minulla oli alkanut menkkamaiset oireet, jota ihmettelin että miten ne nyt näin aikaisin alkavat kun ei itse menkkojenkaan vielä pitäisi tulla. Testi kuitenkin näytti tuolloin vielä negatiivista ja jätin asian sikseen. Sen takia olikin vähän yllätys, että testi olikin viikon päästä positiivinen. Tosin iloinen yllätys ☺️ Heti testin jälkeen minun oli oikein pakko googlettaa, että mitä pitää tehdä kun on saanut positiivisen tuloksen raskaustestissä. Internet ohjeisti soittamaan neuvolaan ja niin teinkin ja saimme ensimmäisen neuvolakäynnin sovittua raskausviikolle 8. Raskausoireet minulla alkoi raskausviikolla 6 järkyttävällä väsymyksellä ja pahoinvoinnilla. Pahoinvointia oli 24/7, joten se joka väittää että raskauspahoinvointi on vain aamupahoinvointia voi puolestani suksia suolle 😅 Ennen ensimmäistä neuvolaa jännitin, että onko mahassa tosissaan joku ja jos on, niin onhan sillä kaikki hyvin. Pettymykseni ensimmäisellä neuvolakäynnillä et tehtykään muutakuin juteltiin ja käytiin perusasioita läpi. Olin jotenkin siinä uskossa että edes sydänääniä kuunneltaisiin, mutta lähdimmekin ekasta neuvolasta kotiin kädet täynnä lappuja ja kyselylomakkeita, mutta ilman tietoa pienen voinnista.

Ensimmäinen positiivinen raskaustesti – suht himmeä mutta kuitenkin ihan jo luettavissa positiiviseksi. Tästä se jännitys alkoi!

Päätimme, ettemme ota mitään ylimääräisiä varhaisultria yksityiseltä puolelta vaan odotamme kiltisti ensimmäiseen viralliseen ultraan (niskaturvotusultra). Kävimme ensimmäisessä ultrassa rv12 ja tähän asti tosiaan olimme lähinnä jännittäneet että onhan siellä pikkuisella kaikki hyvin. Ensimmäisen ultran ensimmäisinä minuutteina meille tulikin aika shokkina kun kätilö totesi että hän näkee kaksi (!!) sikiötä. Emme olleet pienessä mielessäkään miettineet että kaksoset olivat mahdollisia kohdallamme, varsinkin kun suvuissamme ei ole kuin muutamat kaksoset ja nekin suht kaukausia sukulaisia. Kumpikin oli ultran jälkeen aika shokissa ja kävimme läpi monenlaisia ajatuksia: Miten tämä on mahdollista? Miten selviämme? Miten rahat riittää kun kaikkea pitää hankkia kaksin kappalein? Millainen kaksosten synnytys tulee olemaan? Kätilö varmaan huomasi ilmeistämme että olimme aika shokissa ja hän rauhoittelikin meitä, että ei hätää, raskaus kestää syystäkin 9 kuukautta jotta vanhemmilla on aikaa sulatella asioita. Meille se ei onneksi ottanut kuin vuorokauden, sillä jo seuraavana päivänä olimme onnesta soikeita siitä lottovoitosta jonka olemme saaneet osaksemme 🥰 Saimaisessa ultrassa saimme myös tietää että odotamme identtisiä modi-kaksosia, eli heillä on yhteinen istukka ja suonikalvo, mutta erilliset vesipussit.

Kaksosraskaus on aina riskiraskaus ja tämän takia olemmekin nyt olleet hyvin tarkassa seurannassa. Raskausviikosta 16 lähtien olemme käyneet normaalien neuvolakäyntien lisäksi joka toinen viikko ultrassa. Ultrissa varmistetaan että pikkuiset kasvaa samaa tahtia ja että muutenkin kaikki on kohdillaan. Tämä on ollut kiva lisä, koska saamme nähdä heitä paljon useammin kuin normaalissa raskaudessa. Rakenneultrassa (rv20) käytiin vielä tarkemmin kaikki mahdollinen, mitä ultrassa voi vaan nähdä. Pienet olivat kehittyneet täysin normaalisti ja eikä muutenkaan mitään poikkeuksia löytynyt. Tätä pidimme itsellemme virstanpylväänä asian julkistamisessa ja heti ultran jälkeen laitoimmekin instagram-postauksen. Samassa ultrassa saimme myös tietää että aiemmin bebeinä kutsutut pienokaiset ovat tyttöjä 🥰 Koko homma alkaa olla paljon konkreettisempi kun sai tietää heidän sukupuolen. Nyt on paljon helpompi alkaa kuvittelemaan millaisia he ovat, tehdä ensimmäiset hankinnat ja niin edelleen. Emme malta odottaa että he olisivat jo luonamme! Mut nyt toivomme että he viettävät vielä aikaa mahan suojassa ja kehittyvät tarpeeksi isoiksi ja vahvoiksi ennen tänne kylmään ulkomaailmaan saapumista. Ja onneksi he muistuttavat itsestään useita kertoja päivässä hennoilla potkuilla ja nyrkeillä. Millaisia energiapommeja sieltä oikein on tulossa? 😅💕

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: