Kehonhuoltopäivä

Jääkiekkokausi Leksandissa päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella ja tietenkin sitä tuli hieman ”juhlistettua” viikonlopun aikana. Olen aika orjallisesti treenannut tekemäni suunnitelmien mukaan, mutta tällä kertaa tuntui paremmalta unohtaa kaikki suunnitelmat ja tehdä jotain ihan muuta. Joskus parasta mitä voit itsellesi tehdä, on ottaa muutama lasi proseccoa hyvässä seurassa ja tanssia aamun pikkutunneille asti. On myös aika haikea fiilis, koska kauden päättyminen tarkoittaa porukan hajoamista: Joka kausi porukka menee ainakin osittain uusiksi ja monia ei tule välttämättä enää koskaan näkemään. Jääkiekkoelämä on siitä ihanaa, että pääsee tutustumaan ihmisiin, joihin ei välttämättä muuten tulisi ikinä tutustuttua, mutta kääntöpuolena on, että sopimukset voivat heitellä ihmisiä aika raadollisestikin paikasta toiseen.

Joukkue koossa vielä viimeisen kerran.

Juhlimisen jälkeen ei todellakaan ole fiksua lähteä rääkkäämään itseään lenkkipoluille tai salille, joten sunnuntai oli parempi pyhittää kehonhuollolle. Tanssittua tuli lauantaina sen verran, että lihakset olivat niin kipeät, että kehonhuolto tuli senkin puolesta tarpeeseen. Omaan kehonhuoltorutiiniini kuuluu käydä kroppa läpi venyttelemällä tai sitten teen youtubesta jonkun koko kropan rauhallisen yin joogan. Riippuen tilanteesta saatan myös rullailla selän ja jalat ja joskus jopa uskaltaudun lainaamaan Oton lihasvasaraa. Kovin kipeisiin lihaksiin en uskalla sitä käyttää, koska se sattuu niin paljon. 🙈

Sunnuntai on saunapäivä! Leksandin saunapäivä vietetään totutusti Lustgårdenin tynnyrisaunassa.

Perinteisen venyttelyn lisäksi lasken kehonhuolloksi myös saunomisen ja kylmäaltistuksen. Enää ei oikein voi puhua avantouinnista, koska jäät ovat lähteneet jo pari viikkoa sitten (ainakin täällä keskellä Ruotsia), mutta onneksi järvivesi on vielä sen verran kylmää, että pulahtamalla luonnon vesiin saa hyvän kylmäaltistuksen omalle kropalleen. Yhdistän kylmäaltistukseen saunomisen, jolla on myös paljon hyviä vaikutuksia kehoon. Hyvänä sääntönä voi pitää, että saunoo n. 10-15 min ja sitten altistaa kroppaa kylmälle (avanto, kylmäsuihku) n. 5 minuuttia saadakseen parhaat terveyshyödyt. Itse en jaksa kellon kanssa saunoa ja uida, vaan menen enemmän fiilispohjalta. Kun saunassa alkaa olla liian tuskaista, lähden pulikoimaan. Kun vedessä alkaa tuntumaan todella ikävältä, vaihdan saunaan. Tätä rinkiä toistan 4-6 kertaa. Mielestäni nyt on paras aika aloittaa avantoharrastus, sillä vesi ei ole enää niin hyistä kuin talvella, jäät eivät ole häiritsemässä veteen pääsyä ja ilma ei ole enää niin kylmä, että matka jo saunasta avantoon saa palelemaan. Joten rohkeasti vain pulahtelemaan!

Huhtikuussa ei hirveästi ole ruuhkaa biitsillä?

Nyt edessä on pakkausrumba ja muutto takaisin Suomeen. Jää kyllä niin ikävä tätä ihanaa paikkaa ja kaikkia mahtavia tyyppejä, joihin on saanut tutustua. ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: