Vikat lenkit Leksandissa

Tämän kevään viimeisiä vedellään täällä Ruotsin kamaralla. Tottakai viimeisinä päivinä piti vielä käydä kiertämässä omat lemppari lenkit. Vaikka lähiseudulla onkin mitä upeampia ulkoilureittejä, on muutama noussut selväksi ykköseksi. Yleensä omat lempparit eivät ole niitä jotka lähtee omalta kotiovelta, koska nämä reitit on aikalailla kaluttu päivittäisissä Hugon ulkoilutuslenkeillä. Kuten kerroin motivaatiopostauksessani, pystyn pitämään omaa motivaatiotani paremmin hengissä, kun vaihtelen lenkkeilymaisemaa. Tuntuu, että lenkkarit vie paremmin eteenpäin kun on vähän uudenlaisia maisemia, kun mitä päivittäin tuijottelee.

Limsjön-lenkillä pääsee vaihtamaan kuulumisia ylämaankarjan kanssa.

Kävimme Hugon kanssa juoksemassa Limsjön-lenkin. Limsjön-lenkki on reilu 7 km pitkä ja kiertää pienen järven ympäri ihanassa maalaismaisemassa. Lenkki on suosittu lintubongareiden keskuudessa, koska kyseisellä järvellä majailee kymmeniä tuhansia lintuja vuosittain. Järven ympärillä on 4 lintubongaustornia, joissa voi syödä eväitä ja samalla bongailla lintuja. Lenkin varrella on myös erilaisia lehmärotuja, joista kaikkein söpöimpiä ovat pörröiset ylämaankarjan edustajat. Eläinrakkaana ihmisenä lenkistä on tullut oma lempparini, koska lenkki tarjoaa rapsuteltavia ja kyyläiltäviä eläimiä. Lenkki on myös mukavan mittainen ja sopii hyvin arki-iltoihin, kun ei jaksaisi kiertää sitä ainaista samaa lähilenkkiä.

Limsjön lintutornit ei sovi korkean paikan kammoiselle 😅

Leksandia ympäröi Siljan-järvi, joten sen rannalla pääsee kiertämään useammankin kivan lenkin. Teimme koko perheen kanssa rantakävelyn, koska tällä hetkellä järven vedenpinta on niin alhaalla, että järven pohjalla voi kävellä ja jotkut jopa ratsastavat samaisella pohjalla. Järven pohja on ihanaa pehmeää hiekkaa ja vesi kirkasta kuin suoraan lähteestä. Siljan-järvi on todella kaunis ja monelta eri reitiltä ympäri järveä saa upeita näkymiä Siljanille, mutta omiksi lemppareiksi on tulleet lenkit, jotka menevät ihan järven rantaa pitkin.

Normaalisti tässä kahlattaisiin jo polviin asti vedessä, mutta nyt on väylää Hugolle kirmata!

Ulkona oli jo ihan kesäinen keli, joten innostuimme oikaisemaan omalle puolelle järveä kahlaamalla. Paljailla varpailla kun käveli rannalla, tuli ihan fiilis kuin olisi etelän lomalla. Paljain jaloin kävely on ihanaa ja odotankin jo että kesä ja mökkikelit tulee, että saa heittää kengät hetkeksi lomailemaan ja nauttia paljain jaloin käppäilystä.

Paljasjalkaista lenkkeilyä Siljan-järvellä.

Negatiivinen koronatesti on taskussa ja seuraavaksi onkin enää loppusiivoukset ja muuttokuorman kasaaminen edessä. Oli ihana päättää Leksandin visiitti lempilenkkejä kiertäessä. 😍

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: