Ensimmäiset juoksuaskeleet

Lykkäsin pitkään juoksutreenien aloittamista, koska halusin lumiaikaan hiihtää kaiken mahdollisen vapaa-ajan (ja oikeasti teinkin niin, sillä yhden viikon ajan hiihdin JOKA päivä 🙈) ja heti kun laduille ei enää päässyt, kaivoin pyörän esiin. Syynä juoksun lykkäykseen on oma kärsimättömyyteni: En vain kestä aloittaa hitaasti vaan heti pitäisi päästä pitkään ja täysiä! En ole juossut kunnolla viimeiseen 10 vuoteen, joten intoa on pakko hillitä ihan jo kroppani takia. Minulla on ollut välilevyn pullistuma alaselässä ja sekä nilkoissa että polvissa on ollut vaikka mitä vaivaa. Olen yrittänyt muutamaankin kertaan viimeisien vuosien aikana aloittaa juoksua, mutta se on aina törmännyt samaan ongelmaan: Aloitan liian innokkaasti (liian pitkiä pätkiä ja liian usein) ja siitä seuraa kipua polveen ja selkään. Niimpä juoksuinnostus on jäänyt tavoitteen puuttuessa hyvinkin lyhyiksi pätkiksi.

Iloinen juoksija mudasta huolimatta ☀️

Olisin varmaan lykännyt juoksun aloittamista vieläkin viikolla tai parilla, mutta kelit puuttuivat peliin. Täällä Taalainmaalla on satanut lunta pari päivää, joten päätin että pyörä saa pysyä muutaman päivän varastossa ja puin jalkaani juoksutossut. Aloitan juoksun hyvin varovasti, jotta vältän kaikki virheet mitä olen tehnyt aiemmin juoksua aloittaessa. Tällä viikolla käyn pari lenkkiä ja juoksen 1 min ja sen jälkeen kävelen 2 min. Ensi viikolla juoksen 1 min ja kävelen 1 min. Sitten alan minuutti minuutilta nostamaan juoksun minuuttimäärää, mutta pidän kävelyn vielä mukana.

Lumi yllätti lenkkeilijän puolessa välissä huhtikuuta. Onneks tossut pitää jonkin verran vettä 💦

Vitsit kuinka hyvältä juoksu tuntui! Jouduin oikein hillitsemään itseäni etten olisi juossut minuuttia pidempään. Ehkä tämä on hyvää treeniä myös hermoilleni kun joudun vähän himmailemaan, enkä voi vain vetää täysiä. Ja jos miettii positiviisen kautta, on enemmän aikaa kuunnella äänikirjaa lenkillä kun ei mene niin lujaa. Tällä kertaa korvissa kuului Karita Tykän Hyvä elämä. Inspiroivaa kuunneltavaa ja pistää myös itseä miettimään omaa kehosuhdettaan.

Ps. Jos jollain hyviä vinkkejä juoksuun sopivista housuista, jotka ei valu, niin vinkit otetaan avosylin vastaan! Nimim. Housujen kiskoja -88

Digitaalisena tsempparina toimi Garmin Vivoactive 4s

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: