Pimein aika vuodesta + vinkit miten selvitä siitä

Vuoden pimein aika on käsillä ja energiaa treeneihin saa kaivaa oikein olan takaa. Pimeään aikaan onkin hyvä, että rutiinit viikkotreeneille on rakennettu, jotta niissä pysyy helpommin. Tässä muutama oma vinkkini miten selvitä vuoden pimeimmästä ajasta.

Luo tavoitteet ensi vuodelle / kesälle / kaudelle

Nyt jos koska on hyvä alkaa suunnitella ensi vuoden tavoitteita. Suurin osa ensi vuoden urheilutapahtumista on jo avannut ilmoittautumisen, joten nyt on hyvä aika ottaa kalenteri käteen ja merkata itselle sopivat tapahtumat kalenteriin. Heti ei tarvitse ilmottautua maratonille tai täysmatkan triathlonille, vaan jo lyhyillekin matkoille ilmottautuminen tekee tavoitteesta paljon konkreettisemman. Oma vinkkini triathlonista innostuneille on Hauhon Jokamiestriathlon 3.8.2022, johon itse osallistuin aiemmin tänä vuonna. Kuntoilijakin selviää tästä tapahtumasta, joten nimeä listaan!

Hauhon jokamiesriathlonin maalissa oli onnellista porukkaa elokuussa 2021 🙌

Rakenna viikkorutiini treeneille

Kun motivaatio ja into on minimissään, on hyvä että on rutiinit joita noudattaa vaikkei aina niin huvittaisikaan. Itselleni TriathlonSuomen treeniryhmä on toiminut todella hyvänä selkärankana treeneille oikeastaan koko syksyn ajan. Motivoituneimmallekin treenajalle tulee suvantovaiheita, joilloin ei jaksaisi millään nostaa pehvaa ylös penkistä ja lähteä hikoilemaan. Silloin kalenteriin merkatut treenit auttaa, koska niistä ei tule luistettua niin helposti. Itselleen voi myös muistuttaa kuinka hyvä fiilis treenin jälkeen on vaikka lähteminen onkin tuntunut tervaiselta.

Marraskuussa juoksutreenit siirtyivät Olympiastadionin tunneliin. Kyllä näihin puitteisiin jaksaa lähteä treenaamaan vaikkei aina niin huvittaisikaan!

Kokeile jotain uutta

Rutiinit ovat tärkeitä, mutta voivat joskus alkaa tuntumaan puuduttavilta. Turhaan ei ole keksitty sanontaa ”Vaihtelu virkistää”, joten pimein aika on mitä mainioin aika piristää treenejä ja mieltään ihan uusilla jutuilla. Kokeile rutiinien lisäksi uutta lajia, tee käsilläsi jotain uutta (joulun aika on mahtavaa askartelulle!) tai mene uudelle salille/uimahallille/treenipaikalle. Itse kokeilin marraskuussa muun muassa kranssikurssia, hohto/kauhuminigolfia ja Barre-tuntia (balletista tuttuja liikkeitä jumppatunnin muodossa) ihanassa neovalojen ja diskomusan jytkeessä. Aina treenin ei tarvitse olla niin totista ja välillä ihan joku muu kuin perustreeni saattaa saada taas innon nostaa pehva sohvalta. Pääasia että teet jotain, mistä saat lisää energiaa!

Barre-tunnilla virkistymässä neovalojen loisteessa. Barrebe-studio Jätkäsaaressa saa ainakin täältä suosituksen.

Hemmottele itseäsi

Pimeimpään aikaan on myös ihanaa antaa itselleen laatuaikaa ja hemmottelua oikein urakalla. On se sitten saunomista, kasvonaamioita, hyvä kirja, glögiä, elokuvamaraton, tärkeintä on että itse nautit siitä. Omia lemppareita hemmotteluun ovat tällä hetkellä tuoksukynttilät, glögi ja avantouinti.

Oma sauna ja lyhdyt, parasta.

Tsemppiä pimeimpään aikaan! Ei enää montaa viikkoa ja taas mennään valoa kohti ☀️

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: