Nightingale terveysindeksi ja operaatio painonpudotus

Sain kunnian päästä Terveystalon Nightingale Hyvinvointijäsenyyden testaajaksi. Kyseiseen hyvinvointijäsenyyteen kuuluu 2+1 Nightingale-mittausta (=verikoetta) ja mittausten perusteella saa henkilökohtaisen terveysindeksin, mistä se koostuu sekä ohjeita sen kehittämiseen.

Ensimmäinen tulokseni oli ihan ok, mutta täytyy kyllä sanoa että hieman myös järkytyin. Jotenkin sitä on ajatellut, että kun ylipainoa ei ole ja oma fiilis on ihan hyvä, että kyllähän se terveyskin on silloin hyvällä tolalla. Ja niinhän se onkin, mutta oletin oman terveysindeksini olevan parempi. Tulokseni on keskitasoa ja moni mittari on täysin viitearvoissa, mutta myös punaisella oli asioita. Alla olevassa kuvassa oma terveysindeksini ja missä osioissa on kehitettävää.

Minun Nightingale terveysindeksi

Terveysindeksi ja siihen pureutuminen oli ihan sairaan mielenkiintoista! Minulta ei tietääkseni ole esimerkiksi ikinä otettu kolesteroliarvoja, joten moni tulos tuli minulle täysin uutena. Eniten petrattavaa on sydämen iässä (joka siis oli vanhempi kuin minä! 😱) ja kolesterolitasapainossa. Onneksi mitään amerikan temppuja ei tarvitse tehdä, vaan hyvin pienillä muutoksilla voin saada arvoani paremmaksi. Työkalut joilla lähden indeksiäni parantamaan:

  • Kovat rasvat minimiin, tilalle hyviä rasvoja. Olen kuvitellut että syön jo hyviä rasvoja ja kevyesti, mutta toista näytti mittarit. Tähän siis tulen kiinnittämään erityistä huomiota – ei enää Woltittelua ja piilorasvaa, enemmän itsetehtyä kotiruokaa, jossa tiedän, mitä ja kuinka paljon rasvaa ruokani sisältää.
  • Lisää kuituja ja kasviksia aterioille. Varsinkin kuitu jää omissa aterioissani hyvin vähälle, kun monesti vain aamupala on ainoa kuitupitoinen (puuro). Pyrin lisäämään kuituja kaikille aterioille täysjyvän, kasvisten ja marjojen muodossa.
  • Enemmän arkiaktiivisuutta. Helposti arki menee siinä, että panostaa triathlontreeneihin, mutta muuten aktiivisuus jää aika pieneksi. Koira tietysti pitää aktiivisena, mutta monesti niillä lenkeillä ei ihan vielä PK-sykkeillä liikuta, joten tulen lisäämään arkeeni enemmän kävelyä paikasta toiseen ja sauvakävelylenkkejä.
  • Fiksu painonpudotus. Pakko sekin on myöntää vaikka pahaa tekee – kyllä paino on hieman noussut kesästä. Ei merkittäviä määriä, mutta niin että kyllä sen ainakin itse tuntee. Olen jo alkanut pitää ruokapäiväkirjaa, jotta näen mistä energiaa tulee ja jäänkö liikunnan jälkeen plussalle vai miinukselle.

Olen suuri Olet mitä syöt -ohjelman fani ja kyllä se tuli nyt ihan itse koettua että paras motivaattori muutoksella on nähdä ”karut” luvut. 🙈 Muutosmatka on jo hyvässä vauhdissa ja aion parantaa indeksiäni jo seuraavaan mittaukseen. Jos teitä kiinnostaa kuulla lisää painonpudotusprojektistani, laittakaa kommenttia tai painakaan ”Tykkää”-nappia tuolla alhaalla niin voin kertoa edistymisestäni myös sillä saralla.

Terveyttä päivääsi!

3 vastausta artikkeliin “Nightingale terveysindeksi ja operaatio painonpudotus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: