Nightingale terveysindeksi – toisen mittauksen tulokset

Miten sitten onnistuin? Alku lähti hyvin ja painokin putosi tasaista tahtia aina maaliskuulle asti, kunnes sairastuin koronaan. Tähän mennessä painoa oli pudonnut pari kiloa, joka oli ollut haaveissani. Ja tämä oli tapahtunut ilman dieettejä, pienillä muutoksilla ruokavalioon ja olin lisännyt hiihdon kylkeen arkiaktiivisuutta mm. lumitöiden ja kävelylenkkien muodossa. Korona iski minuun keskivertoa ikävämmin, olin nimittäin kaksi viikkoa vuoteen oma ja kuumeilua riitti 11 päivää. Vaikka kuumeilu loppui, muut oireet keuhkokivusta lihaskipuihin jatkui vielä viikon. Oireiden ja ohjeistuksen mukaan en päässyt treenin makuun pitkään aikaan ja muutenkin aloitin aika rauhassa treeniin paluun. Ruokavalio pysyi kokoajan aikalailla kunnossa, joten siihen ei tämä projekti kaatunut. Kun vihdoinkin kesäkuun alussa pääsin toiseen mittaukseen, on pakko myöntää että olisin ollut tuloksesta varmempi jos olisin saanut jatkaa ilman koronan tuomaa treenien keskeytystä. Vaaka näyttää tällä hetkellä samaa painoa kuin mitä se oli vuoden vaihteessa, joten ainakaan painonpudotuksen tuomia lisäpojoja ei ollut odotettavissa.

Nightingale terveysindeksin tulos numero 2

Vastoinkäymisistä huolimatta tulokseni oli parantunut, jee! 🙌 Ei tosin kovin monella pisteellä, mutta parantunut kuitenkin! Olen erittäin iloinen siitä, että sydämeni ikä on nyt itseni ikäinen, ja se osio on muuttunut punaisesta vihreäksi (viime mittauksessa se oli 3 vuotta minua vanhempi). Kaikki muut osiot ovat pysyneet joko samassa tai pikkaisen parantuneet. Tämä toimii hyvänä muistutuksena siitä, että terveydelleen voi tehdä hyviä asioita ihan vain ruokavaliota viilaamalla ja vaikkei paino muuttuisi mihinkään. Väkisinkin tosin mietin, että millainen lukema minulle olisi tullut jos olisin tehnyt mittauksen ennen koronaa. Mutta olen super iloinen että terveyteni suunta on oikea – parempaan päin!

Jatkan samojen neuvojen noudattamista kuin ensimmäisen mittauksen jälkeen:

  • Kovat rasvat minimiin, tilalle hyviä rasvoja.  Rasvojen laatuun aion kiinnittää edelleen erityistä huomiota. Grillauskautena erityistä huomiota tulee kohdistumaan proteiinien rasvojen laatuun.
  • Lisää kuituja ja kasviksia aterioille. Pyrin lisäämään kuituja kaikille aterioille täysjyvän, kasvisten ja marjojen muodossa.
  • Enemmän arkiaktiivisuutta. Jatkan arkiaktiivisuuden lisäämistä. Tämä tapahtuu muun muassa lisäämällä kävelyä tai pyöräilyä paikasta toiseen.
  • Fiksu painonpudotus. Tämä projekti jatkuu varmaan koko elämäni ajan 🙃 Kroppaani tarttuu kaikki todella helposti, joten ihan jo painonhallinnan kannalta joudun kiinnittämään huomita painooni.

Nyt on taas aikaa parantaa tuloksia kohti kolmatta mittausta!

One thought on “Nightingale terveysindeksi – toisen mittauksen tulokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: