Korona tuli kylään

2 vuotta onnistuin koronaa välttelemään, mutta nyt en siinä enää onnistunut. Tartunnat ovat olleet nousussa jo useamman kuukauden, joten oli ihan odotettavaa, että jossain vaiheessa se kosahtaa myös omalle kohdalle. Sen, mistä tartunnan sain, ei ole tiedossa, koska kukaan kenen seurassa olen aikaani viettänyt, ei sairastunut. Todennäköisesti sain sen Saariselän hiihtolomalla, koska oireet alkoivat heti reissun jälkeen.

Oireet alkoivat heti palattuani reissusta maanantaina kovalla kurkkukivulla. Kurkkukipu muistutti angiinaa, nieleminen sattui ja nukkuminen oli hankalaa kun särkylääke, joka oli ainoa helpotus kurkkukipuun, lopetti vaikutuksen aamuyöstä. Parin päivän päästä alkoi kuume nousta ja sitä kestikin sitten 3 päivää. Samalla alkoi myös nuha. Aloitin kotitestien teon heti maanantaina oireiden alettua ja tein testin joka päivä, mutta tulos näytti aina vain negatiivista. Perjantaina kuume alkoi vähän helpottaa, joten mietin että kannattaakohan sitä kotitestiä enää tehdä. No, päätin kuitenkin vielä viimeisen testin tehdä ja sieltähän se tuli: kaksi viivaa koronatestiliuskaan. Tässä vaiheessa olin kiitollinen, että olin pysynyt omissa oloissani toisessa asunnossamme, enkä ollut uskonut negatiivista tulosta.

Sairastelu ei kuitenkaan jäänyt noin lyhyeksi. Oireita jatkui yhteensä 11 päivää. Pahin kuumeilu meni ohi 5 päivässä, mutta senkin jälkeen lämpö nousi iltaisin tai jos vähänkin yritin touhuta enemmän. Kurkkukipu helpotti jossain 6 päivän kohdalla, mutta tilalle tuli kova yskä. Yskä oli siitä inhottava, että se paheni aina kun menin makuuasentoon, eli juuri kun pitäisi mennä nukkumaan. Vatsalihakseni olivat aivan puhki yskimisestä ja niistämisestä. Ihmeellisiä lihaskramppeja tuli myös ja mitään en maistanut melkein viikkoon. Pelottaa ajatella, että millainenhan tämä tauti olisi ollut ilman 3 rokotetta 🤔 Lopulta kun olin sairastanut 11 päivää, sain työterveydestä lähetteen lääkärille. Siellä löytyi syy oireiden pitkittymiseen: jälkitautina poskiontelon tulehdus. Sain antibiootit ja sen jälkeen myös paraneminen alkoi eikä lämmöt enää nousseet iltaisin.

Mate ja aurinko auttaa sairastaessa.
terveurheilija.fi ohjeistus urheilun pariin koronatartunnan jälkeen.

Terveyttä ja tsemppiä viikkoosi!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: