Kun kotikulmat käy tylsäksi

Graveloimassa metsäteillä.
Pikku-Vanajan lenkki.

Sunnuntaina lähdimme ystäväni Minnan kanssa yhdessä uusille reiteille, kun nämä Hämeenlinnan vaihtoehdot alkaa olla jo jonkun verran koluttu. Ostimme junaliput, otimme pyörät kyytiin ja suuntasimme Toijalaan suunnitelmissa kiertää Pikku-Vanaja (n. 45 km). Lämpömittari näytti sunnuntaina +24 astetta, joten vettä ja aurinkorasvaa sai varata mukaan reilusti. Junamatka Hämeenlinna-Toijala maksoi 4,10€ suuntaansa ja pyörän sai lähijunaan ottaa mukaan maksutta. En ole ikinä ennen matkustanut pyörällä junassa, joten kokemus oli minulle ihan uusi. Yllätyin kuinka helppoa (ja edullista) pyörällä matkustaminen varsinkin lähijunissa on! Tulen ehdottomasti jatkossakin hyödyntämään, koska näin saa reitteihin vaihtelua ja voi polkea pidemmälle ja ottaa sitten junan takaisin kotiin.

Pyörät nätisti junaa odottamassa.
Tauot pyöräretkien parhaita hetkiä.

Tauon jälkeen ei ollutkaan enää muuta kuin keretä takaisin seuraavaan junaan. Oikeastaan tähän asti (n. 31 km) oli päässyt kulkemaan kokoajan pyörätietä, mutta Sääksmäestä eteenpäin joutui hetken polkemaan autotien laitaa. Kerkesimme hyvin junaan ja junamatka vietettiinkin Minnalle uutta Canyonin pyörää valitessa. 😅 Minna pääsi testaamaan mun pyörällä ajoa ja hinku uuteen pyörään vain kasvoi. Saas nähdä saadaanko ensi kesänä kunnon Canyon-pyöräilyjengi kasaan Hämeenlinnan suunnalle!

Yhteensä pyöräilyä tuli koko reissulle, kun lasketaan myös ajot juna-asemalle ja takaisin kotiin, noin 58 km. Tuossa helteessä pyöräily muistutti, että nestettä pitää muistaa juoda kunnolla, nimittäin lenkin jälkeen päätä jomotti koko loppuillan.

ps. Vinkkailkaa omia lemppari pyöräreittejänne Etelä-Suomessa, kaikki ideat on tervetulleita 😊

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: