Onneksi on hiihto

Korona sulki jälleen kerran kuntosalit, uimahallit ja kaiken muunkin yhteisen treenamisen sisätiloissa. Se tarkoitti myös triathlontreeniryhmän treenien siirtymistä hetkeksi tauolle, ainakin omalta osaltani. Minulla ei ole omaa spinningpyörää tai traineria pyörääni, joten pyöräily jää hetkeksi pois ohjelmastani. Uinti on myös suljettu pois kokonaan, koska uimahallit on kiinni. Kerkesin juuri ennen uimahallien sulkua ostamaan 10 kerran kortin uimahalliin viimeisillä ePassi-rahoilla siinä toivossa, että pääsisin joululomalla uimaan mutta toisin kävi. Juoksutreenejä vielä onneksi on ulkona, mutta penikkakipujen takia olen pitänyt niistä 2 viikkoa taukoa. Tauko on onneksi helpottanut kipuihin ja juoksu palaa ohjelmaani ensi viikolla!

Vaikka koronasulku onkin pinnaa kiristänyt, olen niin onnellinen että lunta on tullut, koska mikä olisikaan parempaa kestävyysliikuntaa kuin hiihto! Viime talvena hiihtokärpänen puraisi oikein kunnolla kun hankin uudet karvapohjasukset ja enää ei tarvinnut vahdata keliä vaan suksi toimii kelillä kuin kelillä kunhan vaan säätää siteen paikkaa. Hiihdän perinteisellä tekniikalla ja sainkin vinkin, että nimenomaan perinteinen vahvistaa juoksun lihaksia kun taas vapaan hiihto tukee pyöräilyä. Koska juoksu on heikkouteni ja penikkakipujen takia joudun vähän himmailemaan juoksun kanssa tällä hetkellä, on pertsa oikein hyvä korvike ja juoksulihasten vahvistaja juoksun tilalle. Samalla tietysti kestävyyskuntoharjoittelu saa hyvää lisää muiden lajien ollessa vähemmällä. Hiihto on myös hyvä korvike uinnille, koska siinä tulee yläkropalle treeniä uimahallien ollessa kiinni.

Muna-asennossa kohti uusia hiihtoseikkailuja! Kuva otettu Idressä keväällä 2021.

En tiedä olenko ainoa hiihtoniilo, jolle tulee ihan pakottava tarve päästä ladulle? Onko tää normaalia vai pitäisikö hankkia lääkitys? 🙈 Viime talvena kävi sama homma: Kävin parhaimmillani 7 päivää putkeen joka päivä töiden jälkeen vetämässä kotiladuilla hiihtolenkin kun en vain pystynyt olemaan poissa ladulta. Tällä kaudella hiihtolenkit eivät ole vielä olleet kovin pitkiä koska en ole samojen lyhyiden lenkkien hinkkaamisen ystävä vaan menisin mielummin pidempiä lenkkejä metsässä. Mutta pääasia että pääsee edes ladulle ja eiköhän ne pidemmätkin ladut sieltä pikkuhiljaa tule jos lumi vaan jatkaa tuloaan.

Antoisia hiihtokilometrejä kaikille!

Edes alijäähtynyt vesisade ei haittaa todellista hiihtoniiloa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: