Vuosi 2021 pakettiin

Tammikuu

Leksandin lenkkimaisemat tammikuun alussa.

Aloitin vuoden Suomessa, mutta pian tammikuun edetessä palasin silloiseen kotikaupunkiini Leksandiin, Ruotsiin. Pidin joululoman oikeasti lomaa myös kuntoilusta ja tarkasta ruokavaliosta. Treenit ja ruokavaliot olin hankkinut Hero Rookies -ohjelmasta. Joululoman jälkeen kävin salilla n. 2-3 kertaa viikossa ja tein kolmijakoista saliohjelmaa. Suomessa en ihan yhtä tiuhaan käynyt, koska huomasin että salien hygieniataso korona-aikana ei ollut todellakaan samalla tasolla kuin Ruotsissa. 😳 Salitreenin rinnalle tuli lumen myötä myös hiihto. Otin vanhat Karhun sukseni mukaan Ruotsiin ja meidän läheltä lyötyikin monia kivoja latuja. Pidin ruotsalaisesta koko maan kattavasta palvelusta skidspår.se jossa pystyi löytämään latuja lähiympäristöstä ja näki samalla myös niiden reaaliaikaisen kunnon ja huoltoajankohdan.

Askeleita 318 688 / 24 treeniä / 18 tuntia treenejä *

*treenimäärät eivät sisällä koiran kanssa tehtyjä lenkkejä ja ratsastusta.

Helmikuu

Välillä suksilla oli vähän enemmän hevosvoimia kuin allekirjoittaneella. Sälenin tuntureilta näki Norjaan asti.

Helmikuu jatkui hyvin samoissa merkeissä kuin tammikuukin – salilla ja hiihtäen Taalainmaalla. Hiihtoharrastus sai ihan uuden suunnan kun helmikuussa lähdimme parin päivän lomalle Säleniin ja siellä vastaan tuli vastustamattoman hyvä tarjous uudesta Rossignolin karvapohjasuksipaketista. Pakkohan se oli ostaa, kun olin vanhojen suksien kanssa vähän jo tuskaillut ettei ne oikein toimineet kunnolla kun pikkupakkasella (muilla keleillä ei joko pitänyt tai piti liiankin hyvin). Hiihtokilometrit alkoivat tämän jälkeen taittumaan entistä mieluisammin.

Askeleita 260 584 / 23 harjoitusta / 17 tuntia treenejä

Maaliskuu

Lasit on nopeet ja muija vieläkin nopeempi. Kiitos uusien karvapohjasuksien 🙌

Talvi oli luojan kiitos luminen, mutta luminen aika meni aika nopeasti myös ohikin. Maaliskuun pystyi melkein loppuun asti hiihtämään, mutta loppukuusta alkoivat ladut olla jo aika pahassa kunnossa. Latuja hoidettiin onneksi ihan loppuun asti, siitä iso kiitos Leksandin kunnalle! 🙏 Maaliskuun lopussa pääsinkin jo pyörän selkään kun tiet alkoivat olla sen verran sulat, että uskalsin pyörälenkille lähteä. Salilla käyntiä jatkoin edelleen tämän rinnalla.

Askeleet 299 046 / 28 treeniä / 24 tuntia treenejä

Huhtikuu

Idren ladut olivat uskomattoman upeita ja hyvässä kunnossa vaikka kevät oli jo pitkällä! Tänne on päästävä vielä uudestaan.

Askeleet 284 381 / 25 treeniä / 18 tuntia treenejä

Toukokuu

Uuden Canyonin onnellinen ulkoiluttaja.

Askeleet 251 096 / 20 treeniä / 20 tuntia treenejä

Kesäkuu

Askeleet 215 577 / 16 treeniä / 15 tuntia treenejä

Heinäkuu

Askeleet 255 640 / 26 treeniä / 25 tuntia treeniä

Elokuu

Hauhon jokamiestriathlonin maalissa – Kuva Anni Hiiri

Askeleet 270 819 / 20 treeniä / 15 tuntia treeniä

Syyskuu

TriathlonSuomen pyörätreeneissä Keiserin spinningpyörä on tullut tutuksi.

Syyskuussa olimme jo asettuneet Helsinkiin ja aloitin triathlontreenit treeniryhmässä. TriathlonSuomella oli tarjolla mielenkiintoinen Aloittelelevien triathlonistien ryhmä, johon lähdin innolla mukaan. Oli kiva saada vähän ohjeistusta ja muutenkin perseelle potkimista treenien suhteen. Tämä oli myös ensimmäinen kerta kun treenaan tavoitteellisesti porukan mukana! Harmillisesti minulla alkoi flunssa juuri kun olin päässyt treenien kanssa vauhtiin, joten kokonaismäärä treeneissä jäi aika pieneksi syyskuussa.

Askeleet 269 870 / 11 treeniä / 12 tuntia treeniä

Lokakuu

Askeleet 333 434 / 17 treeniä / 15 tuntia treeniä

Marraskuu

Välillä jotain ihan muuta kun triathlonia. Barre-tunnilla kroppa sai erilaista liikettä ja samalla oma mieli piristystä.

Marraskuussa kävin järkyttämässä itseäni Nightingale-mittauksessa, jonka terveysindeksi ei ollut niin hyvä kun olisin toivonut. Tämän seurauksena aloitin elämäntaparemontin, jossa tarkoituksena oli tuoda lisää terveellisiä elementtejä nimenomaan ruokailuun sekä arkiaktiivisuuteen. Samalla pieni painonpudotus olisi plussaa. Marraskuu on tunnetusti vuoden pimeintä aikaa ja piristin itseäni monipuolisilla lajikokeiluilla, joista Barre oli varmaan eksoottisin. Treeniryhmässä treenit sujuivat ja varsinkin uinti tuntui menevän mukavasti eteenpäin – kiitos valmentajien tekniikkavinkkien!

Askeleet 310 076 / 14 treeniä / 15 tuntia treeniä

Joulukuu

Tykkilumiladut tuli korkattua Paloheinässä jo ennen joulukuun puoliväliä

Joulukuussa oli kunnon pakkasrykelmä ja samalla jopa Helsinkiin tehtiin ykköskuntoiset tykkilumiladut. Pääsin siis korkkaamaan hiihtokauden varmaan aikaisemmin kuin koskaan. Penikkakipuni alkoivat yltyä välillä sietämättömäksi, joten kävin joulukuussa myös elämäni ensimmäistä kertaa hierojalla hoitamassa penikoitani. Elämäntaparemontti jatkui hyvää tahtia (jos nyt joulun possuilua ei oteta huomioon) ja painokin tippui muutamia kiloja. Joulukiireet ja -matkustelu sotkivat jouluviikon treenejä ja lisäksi sairastuin joululomalla, joten vuoden viimeiset viikot olivat treenin osalta nollissa. Nyt uudella draivilla kohti ensi vuotta 💪

Askeleet 260 692 / 14 treeniä / 13 tuntia treeniä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: