Tehot mukaan pyöräilyyn

Pyöräharjoittelut ovat siirtyneet talvikaudeksi sisälle. Pyöränä Keiser M3i.

Harjoituksissa käytämme FTP-arvoa hyödyksi alla olevan taulukon mukaisesti.

Alue% FTP
Zone 1 – Active recovery alle 55%
Zone 2 – Endurance55-75%
Zone 3 – Tempo75-90%
Zone 4 – Lactate threshold90-105%
Zone 5 – VO2max105-120%
Zone 6 – Anaerobic capacityyli 120%
Zone 7 – Neuromuscular powerALL OUT

Pääsääntöisesti treenit ovat olleet nyt syys-talvikaudella peruskestävyyttä (twistillä) ja nyt mukaan tulivat myös VO2max-harjoitukset. Peruskestävyysharjoituksissa alkuverryttelyn jälkeen teemme yleensä jonkun lyhyen, mutta kovan tehon harjoituksen, jossa käydään jopa seiska-alueella. Kestävyysosuudessa poljetaan pidempiä pätkiä kakkosalueella.

Nyt alkaneissa VO2max-treeneissä alkulämmittelyjen ja lihasten herättelyn jälkeen poljetaan lyhyitä pätkiä VO2max-alueella lyhyillä palautuksilla ja monta kertaa peräkanaa. Näitä tehdään myös useita sarjoja peräkanaa, joten jos ensimmäisissä vedoissa ei vielä tunnu, niin voin luvata että kun sarjat etenee, niin sekä jaloissa että keuhkoissa alkaa tuntumaan. 😅

Pyörän sovellusnäkymää ajon aikana. Keiserin sovellus laskee kokoajan sen hetkisen tehon %-osuutta FTP arvosta, mikä helpottaa treenaamista huomattavasti. Ensimmäisessä kuvassa helppoa kestävyysajoa, toisessa lyhyitä spurtteja ja viimeisessä ollaan lihaskunto-osuudessa, jossa kadenssia ollaan laskettu ja vastusta pistetty kunnolla peliin.
VO2max-treenin analytiikkaa. Alkulämmittelyjen jälkeen: 3 x 8min niin että 40s VO2max-alueella ja 20s palautusta.

Nyt kun on jo 3 kuukautta takana ajoa näiden eri tehoalueiden avulla voin jo nyt sanoa että luojan kiitos aloitin ohjatut treenit! 🙏 Aluksi minulla oli ennakkoluuloja siitä, että pyöräilyistä spinningsaleissa tulisi tylsää ja että kehitys tulisi ainoastaan siitä että pyöräillään tarpeeksi paljon. Olen jo nyt huomannut, että eri tehoalueilla treenaaminen sopii ainakin minulle todella hyvin ja pientä kehitystäkin on jo huomattavissa. Treeneihin tulee myös mukavasti vaihtelua kun ei vain rullaa jatkuvasti omien fiilisten pohjalta. Varsinkin kestävyysalueen ajot tulee helposti ajettua liian kovalla teholla ja alueiden käyttö on ainakin itseäni helpottanut siinä että osaan ajaa tarpeeksi pienillä tehoilla ja näin kehittää kestävyyskuntoani.

VO2max treeninkin jälkeen jopa vähän hymyilytti 😅

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: