Tavoitteet vuodelle 2022

Alkuvuosi on tunnetusti tavoitteiden asettamisen aikaa. Olen vähän jopa vältellyt aihetta, koska alkuvuonna treenaamiseni on hakenut paikkaansa. Vielä marraskuussa tavoite oli todella selkeä – haluan suoriutua kunnialla maaliin perusmatkan triathlonista kesällä 2022. Sitten tuli kapuloita rattaisiin. Ensin iski koronan takia rajoitukset päälle ja se pisti triathlonin lajitreenit tauolle. Samaan aikaan työn puolella kuormitus alkoi olla sitä luokkaa että voimavarat eivät vain enää riittäneet intensiiviseen treenaamiseen. Hetkeksi usko meinasi loppua ja epäilykset nousivat pintaan – tuleeko tästä enää mitään ja kannattaisiko vain heittää hanskat tiskiin ja vaihtaa tirathlonhaaveet vaikka pitsin nypläykseen? Onhan niitä harrastuksia joissa pääsisi huomattavasti helpommalla.

Onneksi epätoivon monttu ei ollut liian syvä. Pikkuhiljaa rajoitukset alkoivat hellittää. Pääsin jälki-ilmottautumaan helmikuun triathlontreenileirille. Varasin ystävän kanssa hiihtoreissun Saariselälle. Kalenterissa alkoi taas olla harrastustenkin osalta vilskettä ja sitä myötä myös tavoitteita, tai ainakin välietappeja, joita kohti omilla treeneillä pystyi pyrkimään. Olen luonteeltani suunnittelija, ja kun selkeät suunnitelmat puuttuu, ei motivaatiota tahdo löytyä millään ja jään helposti vain ajelehtimaan kunnes kyllästyn kokonaan. Näin oli käydä myös triathlonin kanssa.

Mutta nyt kun alkuvuoden vaikeudet on selätetty, on taas aika luoda suunnitelmia ja tavoitteita tälle vuodelle:

  1. Parannan vapaauinnin tekniikkaani niin, että pystyn uimaan yhtäjaksoisesti vähintään kilometrin avovedessä.
  2. Kehitän juoksukuntoani niin, että jaksan juosta 10 kilometriä yhtäjaksoisesti kesään mennessä.
  3. Pyöräilen toukokuusta alkaen joka (kesä)kuukausi vähintään yhden 80-100 km lenkin.
  4. Nostan Nightingale terveysindeksiäni vähintään tasolle 80 (lähtötaso 74).

Niin ja mites ne kisat sitten? 😎 Mikäli pääsen ylläoleviin tavoitteisiin, on hyvinkin todennäköistä että osallistun haaveilemaani perusmatkan triathloniin. Perusmatkassa on uintia 1,5 km, pyöräilyä 40 km ja juoksua 10 km. Samoin haluan testata itseäni, pystynkö parantamaan viime kesän tulostani Hauhon jokamiestriathlonilla alle 52 minuutin. En kuitenkaan aseta näitä itselleni tavoitteeksi, vaan hyväksyn sen, että jos hyvin käy, aion osallistua ensi kesänä muutamaankin triathlontapahtumaan. Mihin tapahtumiin, se jääköön vielä arvoitukseksi!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: