Pajulahden leiri

Pääsin vihdoinkin seurani järjestämälle viikonlopun kestävälle treenileirille! TriathlonSuomi järjestää säännöllisesti leirityksiä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin, mutta paikat leirille menevät yleensä hyvin nopeasti. Tälläkin kertaa olin vähällä jäädä rannalle ruikuttamaan, mutta onneksi pääsin helmikuun leirille varasijalta. Leiri järjestettiin Pajulahdessa. Tämä oli elämäni ensimmäinen treenileiri (ratsastuleirien jälkeen) ja myös ensimmäinen kerta Pajulahdessa ja pakko sanoa että olipa kivaa ja lisäksi vielä hyvät puitteet urheilulle! Meillä oli suht uudet ja viihtyisät asunnot alueen laitamilla ja täyshoito, joten ruokailujakaan ei tarvinnut miettiä koko viikonlopun aikana. Seuraavaksi lyhyt kertaus viikonlopusta.

Perjantai

Perjantaina ohjelmassa oli saapuminen paikan päälle, lyhyt aloitusluento ja sitten vaan altaaseen pulikoimaan! Perjantain uinti oli tekniikkapainoitteinen. Teimme siis erilaisia drillejä ja varsinkin me aloittelijat saimme hyviä vinkkejä niin otteeseen, keskivartalon hallintaan kuin hengityksen rytmittämiseen. Uinti päättyi kahdeksalta, joten sen jälkeen ei oikein ollutkaan muuta kuin illallinen/iltapala ja pehkuihin seuraavaa päivää odottamaan.

Lauantai

Treeni alkamassa Pajulahtihallissa. Kuva: Suvi Tähtinen

Lauantai alkoi pyörä-juoksu-yhdistelmätreenillä. Ne kenellä ei ollut omia pyöriä&trainereita mukana saivat käyttöönsä ”modernit” BodyBiket, jotka olivat peräisin varmaan 80-luvulta 😅 No, sai silläkin treenin tehtyä, mutta tehot joutui lähinnä katsomaan sykkeistä, koska mitään mittareita ei pyörässä ollut. Aloitimme treenin lyhyellä pyöräverkalla ja lisäksi tehtiin keskivartalon aktivointiharjoituksia. Sen jälkeen siirryttiin itse pääharjoitukseen, eli yhdistelmätreeniin. Yhdistelmätreenissä pyöräilimme VK-alueella 30 min ja sen jälkeen nopea vaihto lenkkareihin ja 15 min juoksu VK-alueen alarajoilla. Tämän toistimme 3 kertaa. Voin sanoa että viimeinen 45 min yhdistelmä oli lähinnä selviytymistä, varsinkin juoksun osalta 😅

Treenin jälkeen olikin aikaa lounaalle ja lyhyelle levolle ennen päivän seuraavaa treeniä. Toinen treeni oli uinti matkapainotuksella. Aamun treenistä lihakset olivat aika turrat ja ensimmäiset altaanmitat oli aikamoista taistelua ja mielessä kävi ajatus että joutuuko tässä lopettamaan jo puoleentuntiin. Niin sitä vaan vetryi ja uinti alkoi sujua (kiitos valmentajan vinkkien!). Lopulta tein oman matkaenkkani, uin 2050m! 🙌

Uinnin jälkeen oli ohjattu kehonhuolto, joka tuli kyllä tarpeeseen. Sen jälkeen olikin sopivan rentoutunut olo päivälliselle. Kerkesin myös hetken vetää happea ennen illan rantasaunaa ja avantoa. Vaikka päivä oli todella rankka, niin sain kuitenkin hyvin palauduttua yön aikana ja veikkaan että osa syy siihen oli kehonhuoltotunti ja avanto.

Avanto teki kyllä gutaa rankan päivän päätteeksi.
Päivän kulutus oli kyllä kova. Tässä lukemat iltapäivällä. Koko päivän kalorinkulutus oli lopulta 4300 kcal, joten ihan urakalla sai tankata.

Sunnuntai

Sunnuntai alkoi lauantain tapaan yhdistelmätreenillä. Tällä kertaa osallistuin alkulämpöjen jälkeen tunnin juoksuklinikkaan, jossa sai hyviä vinkkejä oman juoksun kehittämiseen. Loppuajan poljin pyörällä peruskestävyystreenin. Aamun treeniohjelma oli muutenkin vähän vapaampi pk-treeni ja en siksi tehnyt ihan samanlaista treeniä kuin lauantaina.

Hymyilitti vaikka jaloissa polttikin

Yhdistelmätreenin jälkeen oli vuorossa lounas ja huoneiden luovutus. Leirin loppu siis häämötti. Viimeinen treeni tehtiin vielä uima-altaassa. Alkuverkkojen jälkeen meidän jaettiin 4 juokkueeseen ja järjestimme ”leikkimieliset” viestikisat. Leikkimieliset hipsuissa, koska kyllähän sen arvaa miten leikkimieliset ne kilpailuhenkisessä porukassa voi olla 😅 Viestilajit olivat hyvin erilaisia, vesipallon kuljetuksesta laudan päällä melomiseen. Oli kyllä hauskaa, mutta myös rankkaa! Joukkueemme taisi tiukassa kokonaiskisassa päätyä toiselle sijalle yhden pisteen erolla.

Sitten olikin jo aika sanoa kiitokset, hyvästit ja kaikki lähtivät kotejaan kohti. Oli kyllä todella mukava kokemus myös aloittelijalle! Leiri oli järjestetty niin, että jokainen pystyi suorittamaan omalla tasollaan ja aloittelijat saivat myös tarvitsemaansa tukea. Aion ehdottomasti osallistua seuraavallekin leirille!

Mahtava porukka! 🤩 Kuva: Veera Malmivaara

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: