Hauhon jokamiestriathlon 2022

Elämäni toinen triathlonkisa ja mikä olisikaan parempi paikka kuin viime vuonna hyväksi testattu Hauhon jokamiestriathlon! 🙌 Kyseessä oli tapahtuman juhlavuosi, nimittäin tapahtuma on nyt järjestetty 20 kertaa. Tapahtuma ei tänäkään vuonna jättänyt kylmäksi ja tässä nopea raportti omasta kisasuorituksestani.

Uinti – 6:43

Odottelemassa lähtövuoroa.

Uinnin lähtö oli tutussa paikkaa ja tänäkin vuonna lähtökäsky yllätti 😅 Ei sillä, ei jalkani olisi pohjaan ylettänytkään lähtöpoijujen välissä, joten lähdin hieman takamatkalta. Uintiosuudessa odotin isointa parannusta viime vuoteen, mutta toisin kävi 😱 Alku lähti todella hyvin ja vauhdikkaasta, taisin olla ekan 50m jälkeen ihan naisten kuntosarjan kärkijoukossa parin muun kanssa. Sitten aallokko alkoi osua ikävästi. En tiedä kääntyikö menokulma jotenkin, kun en oikein nähnyt uimalaseistani mitään (seurasin vain missä menee polskuttelua, en nähnyt poijuja kuin vasta ihan vieressä 😅), mutta hengittäessä höräisin vettä kunnolla. Tämä ei vielä ollut mitään vaan jatkoin samaa tahtia. Sitten tuli seuraava hengitys ja nyt meni vettä nenänkin kautta. En todellakaan ole kokenut avovesiuimari ja tässä kohtaa meni oma tahti ihan sekaisin ja siirryin rintauintiin. Ja sitten kolmas aalto ja sekin tuli hörpättyä 😅 Tyhjentelin vesivarastoja hetken ja jatkoin matkaa mutta en enää saanut hyvästä tahdista kiinni en sitten millään. Loppumatkan uin ruuhkatilanteen mukaan välillä vaparia ja välillä rintaa. Uinnin ajanotto päättyy vasta kirkon kohdalla mäen päällä reilu 100m rannasta. Kun hölköttelyn ylämäkeen ottaa uintiajasta pois, uin 5:40 eli uintitahti oli noin 2:20. Treeneissä olen päässyt paljon parempaa tahtia, joten uinti jäi kyllä harmittamaan!

Uinnin jälkeisessä ylämäessä ei hymyilyttänyt 😅 Kuva: Terhi Sillanpää

T1 – 1:59

Eka vaihto meni yllättävän hyvin, varsinkin kun otin sen aika rauhassa. Jalat kuivaksi, sukat jalkaan, pyöräilykengät jalkaan, numerolappu päälle, kypärä ja lasit päähän ja eikun menoksi!

Pyöräily – 22:39

Pyöräily lähti hyvin liikkeelle, ainakin ensimmäisen kilometrin. Sitten alkoi aukea ja aikamoinen vastatuuli. Onnekseni pääsin edellä menevän miehen peesiin muutamaksi kilometriksi, se auttoi aika paljon! Noin neljän kilometrin kohdalla oli juuri ennen minua sattunut kolari, ilmeisesti vähän aika sitten minut ohittanut nainen oli kaatunut, onneksi häntä oli siinä jo auttamassa muutamakin 😱 Kaikkea voi sattua vauhdikkaassa lajissa, toivottavasti nainen voi jo paremmin! 5km pyöräilyn jälkeen oli kääntöpaikka ja vihdoinkin tuuli oli edes vähän myötäisempi. Sain todella hyvät vauhdit ja parhaimmillaan poljin jopa 40 km/h! Ohitin useampia ja sain todella hyvän tahdin päälle. Sen takia olinkin vähän ihmeissäni keskivauhtiani (26,6,km/h), koska useampaan kertaan keskinopeutta katsoessani se oli aina 30km/h tai yli, muutamia ylämäkiä lukuunottamatta. No mutta pääasia että parannusta oli tapahtunut viime vuoteen ja tiedä vaikka mikä aika olisi ollut ilman menomatkan vastatuulta!

Pyörä kulki hyvin!

T2 – 1:24

Toinen vaihtokin sujui kivuttomasti – pyörä telineeseen ja kenkien vaihto lenkkareihin.

Kesken vaihdonkin kerkeää vähän tuulettamaan, sen verran kivaa touhua 🤩

Juoksu – 18:26

Ja sitten viimeisenä se inhokki 😅 Juoksuun lähdettäessä olin naisten kuntosarjan toisena!! Alkuun tuntui ettei jalat toimi yhtään ja tiesin reilun kilometrin nousun odottavan. Noh, tulihan se taaplattua maaliin, mutta ei se kivalta tuntunut.. Pahimmat mäet kävelin, mutta sain sentään vähän loppukiriäkin aikaiseksi 😜

Maaliintulo vaatii myös omat tuuletuksensa 🙌

Kokonaisajaksi tuli 51:13 ja sillä sai naisten kuntosarjassa sijan 9./38 🙌 Jos olisin juoksun hoitanut paremmin, olisin voinut olla jopa top kolmosessa, mutta ei tällä juoksukunnolla kyllä podiumpaikkoja saada 😅 Vertailuna viime vuoteen paransin kokonaisaikaa yli minuutin, joten oikeaan suuntaan mennään, hitaasti mutta varmasti. Kaikki ajat parani pikkaisen, paitsi juoksuaika pysyi käytännössä samana, ja tämä oli oikeastaan odotettavissakin koska en ole siihen panostanut yhtään tämän vuoden puolella. Stravan mukaan olen juossut koko tänä vuonna alle 40 km, joka kertoo kyllä kaiken tämän hetken juoksukunnosta. Tiedänpähän ainakin mihin pitää panostaa syksyn treeneissä! Pääosin olen kuitenkin tyytyväinen, koska paransin tulostani ja nälkää uusinnalle jäi.

Jälleen kerran Hauhon jokamiestriathlon oli huikea tapahtuma, jossa oli rento ja kannustava ilmapiiri. Matkan varrella oli useita ihmisiä saapunut kannustamaan ja se jos joku antoi voimia. Tästä taitaa tulla jokavuotinen perinne, sen verran ihanasta tapahtumasta on kyse 😍

Tein tästäkin kisasta oman reelsin, jonka kautta pääsee vähän tunnelmaan mukaan. Tästä Reelsiin.

Kohti syksyn treenejä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: