Kesä tulee ja treenit kulkee

Kelit ovat olleet mitä mahtavimmat ulkona treenaamiseen, joten upeista ilmoista on tullut otettua kaikki hyöty irti. Myös uusi pyörä on poltellut, joten sitä on mielellään ulkoiluttanut aina sopivan tauon sattuessa. Toivottavasti pian järvevedet lämpenevät sen verran, että pääsen kokeilemaan ensimmäistä omatoimista minitriathlonia! Omatoimisella minitriathlonilla teen kaikki lajit peräkanaa ja näin kokeilen, miltä tuntuu yhdistää lajeja toisiinsa ja millaiselta se kropassa tuntuu.

Uudet lenkkarit testissä.

Huomasin selkäni kipeytyvän aiemmilla juoksukengillä, ja arvelin syyksi liian pienen vaimennuksen. Eihän siinä muu auttanut kun lähteä tossukaupoille. Minulla ei ole ikinä aiemmin ollut geelivaimennettuja lenkkareita, joten päätin kokeilla tällä kertaa sellaisia. Sopivimmat löytyivät Asicsilta, tarkemmin malli on Asics Gel-Nimbus 23W. Ainakin muutamien kymmenien kilometrien jälkeen valinta on tuntunut oikealta, sillä lenkkarit suorastaan ponnauttavat jalan maasta ja tuntuu kuin juoksisi pehmeällä vaahtopilvellä. Myös selkä on lopettunut oireilun, mutta se voi johtua tietty siitäkin, että selkä on vaan alkanut tottumaan juoksun tärähtelyihin. Tällä hetkellä juoksutreeneissäni juoksen 4-5 minuuttia ja kävelen minuutin. Tätä teen useamman kierroksen niin, että yhteensä lenkkiin menee noin tunti. Kenellä muulla juoksu kulkee välillä ihan hiton hyvin ja välillä taas tuntuu tervassa tarpomiselta? Tervaisina päivinä lyhennän juoksuaikaa, koska silloin tuntuu ettei syke laske ollenkaan, vaan pysyy yli 160 bpm. Normaalisti juoksussa keskisykkeeni on 140-146 bpm. Olen päätellyt, että näinä päivinä kun syke ei laske millään, on parempi olla kiusaamatta kroppaa, koska jostain rasitus- tai väsymystilasta sykkeen kohoaminen todennäköisesti johtuu. Silloin kun juoksu kulkee, niin fiilis on suorastaan euforinen! On myös ihana huomata kuinka nopeasti juoksukunto nousee.

Katse tiukkana tavoitteessa.

Uusi pyörä on ollut loistava kaveri lenkeillä. Yli tunnin lenkeillä on kyllä ollut vähän vielä kipuja istuinluissa ja kokeilen vielä vähän totuttaa hanuriani uuteen satulaan, mutta jos se ei auta, niin pakko lähteä satulakaupoille. Olen myös ylpeä siitä, että yli tunnin lenkeillä keskinopeus on pysynyt 23 km/h, joka on kaltaiselleni peruskuntoilijalle hyvä. Varsinkin kun täällä Hämeessä pyörätiet on välillä aivan järkyttävässä kunnossa, eikä voi kaikissa paikoissa mennä niin lujaa kuin haluaisi tai pystyisi. Onko vinkkejä, millä nopeudella kehtaa alkaa siirtymään autotien laitaan ajamaan vaikka vieressä olisi pyörätie? 🙈 Autojen seassa isommilla teillä on tullut ikävä Ruotsin kohteliaita autoilijoita. Koskahan Suomessa aletaan suvaitsemaan myös muita kulkupelejä liikenteessä yhtä huomaavaisesti?

Pelkkää hymyä koko reissu! Tai ainakin kuvan oton ajan 😅

Järvivesien lämpötila alkaa pikkuhiljaa nousta, mutta ihan vielä kunnon uimalenkkejä ei pysty tekemään. Mutta kait sitä voi sanoa että avovesiuintikausi on avattu kun muutamia kymmeniä metrejä pystyi +9 asteisessa vedessä uimaan? Olen miettinyt osallistumista avovesiuinnin alkeet -kurssille kesäkuussa, jotta saisin perusopit kuntoon. Lisäksi märkäpuku voisi olla hyvä hankinta, jotta kylmät järvivedet eivät haittaa harrastamista. Hankintalista alkaa tässä pikkuhiljaa kasvamaan sitä vauhtia, että ei tämä triathlonharrastus ihan ilmaiseksi tule.. 😅 Mutta onneksi ratsastus on opettanut että rahan menoa ei voi estää ja rakkaudesta lajiinhan tätä tehdään. Ja onpahan vähemmän aikaa tuhlata rahoja muualla, kun tuntuu että kaikki vapaa-aika menee joku hevostallilla, juoksupolulla tai pyörän satulassa.

Ilmeestä näkee että uinti 9 asteisessa vedessä ei ole ihan hirveä nautinto.

Viimeisen viikon treenit:

La: Ratsastus 1 h

Su: Juoksu 45 min

Ma: Pyöräily 45 min + Kehonpaino&kuminauhatreeni kotona 30 min

Ti: Pyöräily 1 h + Ratsastus 45 min

Ke: Lepo

To: Pyöräily 1 h 44 min + Ratsastus 1 h

Pe: Ratsastus 45 min

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: